Into the wild

Kijk hier een videootje van de trail in 2016


Ik zeg het maar vast, zodat je er rekening mee kunt houden. Van 12 tot 19 mei 2018 ga ik weer op trail met Ian Read, de gentle giant uit Zuid Afrika die mij en ons al een aantal keer begeleidde op een prachtige natuurreis door de wildernis van Zuid Afrika. Hij weet alles over de lokale natuur, over kringlopen en natuurbehoud. Onze trail gaat komend jaar waarschijnlijk door Ithala, een wat wilder en onontgonnener gebied waar Ian en zijn vriend Paul Cryer zich samen voor inzetten. Ze bewaken de wederkerigheid door voor iedere trail die wordt georganiseerd ook iets terug te doen voor en met de omringende communities. 

Met rond 8 deelnemers wandelden onder leiding van gewapende gidsen tussen bavianen, buffels, zebra's, leeuwen, hyena's, olifanten, giraffes, impala's, gnoe's en alle andere wilde beesten van deze oeroude natuur. We lopen in stilte, slapen onder de sterrenhemel, houden de wacht bij het vuur, observeren wat de natuur spiegelt. We doen een indrukwekkende ervaring op die je vaak tot inzicht brengt en (weer) in contact met je eigen essentie. 

De essentie van de reis is dat je, door te midden van de wilde beesten in de wildernis te wandelen, je weer afstemt op de natuur en op je eigen intuïtie. Los van je dagelijkse bezigheden, prikkels en afleiding en in contact met de oeroude overweldigende natuur heb je een diepgaande ervaring van rust en ontroering. Mocht je belangstelling hebben om mee te lopen, meld je dan graag!