REMOVE IF NOT NEEDED ->

Welkom voor nieuwkomers in de Gemeente Zeist

Unite terugkijken? 

 


Superblij ben ik met de opdracht van de Gemeente Zeist om bij te dragen aan een prettige opname en voorspoedige participatie van de nieuwkomers in mijn woonplaats. Dit doen we onder andere door een warm welkom en een startgesprek, gekoppeld aan een hele gebruiksvriendelijke 'app' waarin alle nodige, handige, inzichtgevende informatie wordt ontsloten die helpt bij het vinden van de weg in Zeist.

Na het organiseren van Unite, het grote feest in Utrecht eind vorig jaar, ben ik betrokken gebleven bij USG, die samen met Appical en vanBlend een zogenaamd 'onboarding' instrument ontwikkelden om vluchtelingen te helpen zich te orienteren in een nieuw land met nieuwe gewoonten, regels, gebruiken. Zoals één van de nieuwkomers die ik ken zei: 'dit is geweldig en had ik al veel eerder willen hebben; nu hoef ik niet steeds mijn vluchtelingenwerk coördinator te bellen met al die kleine vraagjes. Ik had al veel eerder willen kunnen kijken naar; waar ben ik? Hoe gaat het hier? Wat kan ik?'.

De app en het startgesprek worden ontwikkeld samen met alle officiele én vrijwiliige organisaties in (de regio) Zeist. En vanzelfsprekend in nauw contact met de nieuwkomers die het betreft. Naar verwachting gaan we eind november 'live' met een testgroep van 45 nieuwkomers. Spannend!