Stichting Kenchaan. Into the wild met Ian Read

Kijk een filmimpressie van de trail in 2016


Ieder jaar een wildernistrail, of het nu Zuid Afrika, Marokko, Spanje, of de Azoren betreft. Met Liesbeth Meijer van Lucht deel ik dit voornemen. We bundelen onze wervingsinspanningen in bijgaande mooie brochure en gaan ieder met eigen groepen op pad. Bijvoorbeeld met Ian Read, de gentle giant uit Zuid Afrika die mij en ons al een aantal keer begeleidde op een prachtige natuurreis door de wildernis van Zuid Afrika. Hij weet alles over de lokale natuur, over kringlopen en natuurbehoud. Met zijn compaan Paul Cryer bewaakt hij de wederkerigheid door voor iedere trail die wordt georganiseerd ook iets terug te doen voor en met de omringende communities. 

Maar ook trails op de Azoren, of in de bergen ten noorden van Madrid behoren inmiddels tot de mogelijkheden. Komend jaar, 2019, gaat Liesbeth in mei en ik in september met een groep op pad naar Zuid Afrika. Op 6 september aanstaande organiseren we daarover een informatiebijeenkomst in Austerlitz. Laat (met een mail) graag weten of je belangstelling hebt om te komen! 

Tijdens een wildernistrail in Zuid Afrika wandelen we met rond 8 deelnemers onder leiding van gewapende gidsen tussen bavianen, buffels, zebra's, leeuwen, hyena's, olifanten, giraffes, impala's, gnoe's en alle andere wilde beesten van deze oeroude natuur. We lopen in stilte, slapen onder de sterrenhemel, houden de wacht bij het vuur, observeren wat de natuur spiegelt. We doen een indrukwekkende ervaring op die je vaak tot inzicht brengt en (weer) in contact met je eigen essentie. 

De essentie van de reis is dat je, door te midden van de wilde beesten in de wildernis te wandelen, je weer afstemt op de natuur en op je eigen intuïtie. Los van je dagelijkse bezigheden, prikkels en afleiding en in contact met de oeroude overweldigende natuur heb je een diepgaande ervaring van rust en ontroering. Mocht je belangstelling hebben om mee te lopen, meld je dan graag!