Into the wild met Ian Read

Kijk een filmimpressie van de trail in 2016


Ieder jaar een wildernistrail, of het nu Zuid Afrika, Marokko, Spanje, of de Azoren betreft. Met Liesbeth Meijer van Lucht deel ik dit voornemen. We bundelen onze wervingsinspanningen in bijgaande mooie brochureen gaan ieder met eigen groepen op pad. Bijvoorbeeld met Ian Read, de gentle giant uit Zuid Afrika die mij en ons al een aantal keer begeleidde op een prachtige natuurreis door de wildernis van Zuid Afrika. Hij weet alles over de lokale natuur, over kringlopen en natuurbehoud. Met zijn compaan Paul Cryer bewaakt hij de wederkerigheid door voor iedere trail die wordt georganiseerd ook iets terug te doen voor en met de omringende communities. Met een trail in Zuid Afrika realiseren we gezamenlijk een mooie donatie voor Ian's stichting Kenchaan, waarmee hij natuurbehoud nastreeft, onder meer door de lokale bevolking te betrekken bij de natuur.

Komend jaar, 2019, gaat Liesbeth eind augustus en ik van 5-12 oktober met een groep op pad naar Zuid Afrika. Op3 februari aanstaande organiseren we daarover een informatiebijeenkomst in Amelisweerd. We wandelen en verzamelen ons rond het vuur, je krijgt informatie over de trail en over Stichting Kenchaan. Laat (met een mail) graag weten of je belangstelling hebt om te komen! 

Tijdens een wildernistrail in Zuid Afrika wandelen we met rond 8 deelnemers onder leiding van gewapende gidsen tussen bavianen, buffels, zebra's, leeuwen, hyena's, olifanten, giraffes, impala's, gnoe's en alle andere wilde beesten van deze oeroude natuur. We lopen in stilte, slapen onder de sterrenhemel, houden de wacht bij het vuur, observeren wat de natuur spiegelt. We doen een indrukwekkende ervaring op die je vaak tot inzicht brengt en (weer) in contact met je eigen essentie. 

De essentie van de reis is dat je, door te midden van de wilde beesten in de wildernis te wandelen, je weer afstemt op de natuur en op je eigen intuïtie. Los van je dagelijkse bezigheden, prikkels en afleiding en in contact met de oeroude overweldigende natuur heb je een diepgaande ervaring van rust en ontroering. Mocht je belangstelling hebben om mee te lopen, meld je dan graag!