Spreken en schrijven

Bookboon website


Sinds dit jaar ben ik onder contract bij een e-boeken en podcast uitgever, die mij via Organitopia op het spoor kwam. Inmiddels ligt er een eerste podcast - dat is weer een hele andere tak van sport zeg! - en een eerste e-book ter publicatie.

De podcast gaat over effectief omgaan met veranderingen waar je mogelijk niet zelf om gevraagd hebt. Bij opdrachtgevers valt me met regelmaat op hoe afgehaakt medewerkers erbij zitten. Los van de objectieve lijdensdruk aan veranderingen die ze misschien ervaren, wens ik ze toe dat ze zelf ook wat effectiever met verandering om kunnen gaan. Dit jaar volgen nog twee podcasts.

Het e-book 'Je werk en je Leven' is een relativerend en praktisch denk- en werkboek over intrinsieke motivatie en daarmee een verdieping op wat ik daarover in Organitopia schreef. Het is een werkboekje dat je, op basis van inzichten en wat theorie en levenservaring, stapsgewijs steeds een stukje verder mee neemt in hoe je je eigen zingeving kunt onderzoeken. 

Boek en podcast zijn vooralsnog alleen voor zakelijke, geabonneerde klanten van Bookboon te verkrijgen, anders zou ik natuurlijk linkjes opnemen.  

Ik heb er plezier in om voor - een merendeels jongere generatie - werkers, die veelal in grote ondernemingen hun plek moeten vinden, relativerende, inhoudelijke en behulpzame lessen te maken. Hoe je dat doet, zoeken naar evenwicht, naar betekenis. Hoe hedendaagse ‘gegevenheden’, gedeelde ervaringen, misschien minder een ‘probleem’ zijn dan je zou denken. En hoe je er zelf een nieuw perspectief  aan kunt geven, zodat je wat ontspannener en hopelijk vervulder kunt werken en leven.