Vernieuwend Zorgen - the sequel

Vernieuwend Zorgen 2014


De zorg als sector en daarbinnen zorgorganisaties en hun medewerkers zijn al een tijdje in verandering. In 2014 schreef ik samen met Vilans het praktische boekje 'Vernieuwend Zorgen', waarin we uitzochten wat al die veranderingen in de zorg nu voor de medewerker betekenen en hoe ze er in het dagelijks werk zowel betekenis als vorm aan kunnen geven. Deze publicatie wordt veel gebruikt. Het is leuk om terug te horen dat de thematisering van veranderingen in de zorg en de wijze waarop we dat naar 5 essentiële zorgrelaties hebben toegeschreven, nog vaak gebruikt wordt. En dat er behoefte is aan een sequel, om de recentere ontwikkelingen ook weer in dat licht te beschouwen. De opvolger gaat er eind 2019 gaat komen.

Vanuit het perspectief van de zorgprofessional zoeken we uit wat zin en onzin, hip, hype en waardevol is. Zo werd een tijdlang vol ingezet op zelfsturende teams, maar blijkt dat lang niet overal te werken. Zo doen zorgorganisaties enorm veel aanbod aan hun professionals, maar voorziet dat lang niet altijd in de werkelijke behoefte. In de nieuwe versie gaan we in op betekenisvol werk, intrisnieke motivatie en werkgeluk. Terreinen waarop ik me de afgelopen tijd en zeker met Organitopia heb begeven en waar ik inmiddels een brede kijk op heb. 

Benieuwd naar onze bevindingen? Via LinkedIn en deze website houd ik je op de hoogte van de publicatie en eventuele activeiten daaromheen!